Özar Grup

Öz-Ar Grup Raylı Sistemler Sektörüne Hizmet Veriyor

Öz-Ar Grup Raylı Sistemler Sektörüne Hizmet Veriyor

Öz-Ar Grup Raylı Sistemler Sektörüne Hizmet Veriyor

“Eurasia Rail şüphesiz ki ülkemizde demiryolu alanında gerçekleştirilen en verimli ve geleceği parlak fuarlardan birisi. Öz-Ar Grup adına daha önceki yıllarda katılımcı olarak stand açtığımız Eurasia Rail fuarına bu sene KLW Wheelco S.A firması ile ortak bir stantta iştirak ediyoruz ”

RailwayTurkey: Eurasia Rail 2019 için neden KLW ile ortak standda yer aldınız?

M. Zeki Aras: KLW, Türkiye’deki yegane yetkili distribütörü olduğumuz ve bize destek veren, Avrupa ‘daki tüm Demiryolları’na tekerlek ve bileşenlerini tedarik eden şüphesiz ki en iyi ve en büyük üreticidir. Firmaya olan güvenimiz ve ortaklığımızın güzel bir göstergesi olarak meyvelerini toplayacağımız güzel bir etkinlikte bir araya gelip misafirlerimizi birlikte ağırlamak ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak amacı ile bunu gerçekleştirdik.

RailwayTurkey: Standınızda hangi ürünleri sergileyeceksiniz? Öz-Ar Grup olarak ürün portföyünüzde hangi ürünler ağırlıkta ve ön planda?

M. Zeki Aras: Ürün portföyümüz oldukça geniş. Tüm raylı sistemler için; tekerlek setleri, aks, rulmanlar, aks kutusu, sabo çarığı, dövme ve döküm ürünler, dişliler ve diğer boji parçalarının yanı sıra krank mili, piston, piston kolu, güç paketi gibi dizel motor parçalarını standımızda görebilirsiniz.

Geçtiğimiz son 5 yılda yaptığımız yatırımlar ve çalışmalar sonucunda işbirliğine başladığımız yerli alt yüklenicilerimiz ile üretim faaliyetlerimizi başlatmış bulunmaktayız. Bu alanda hızlı bir ivme kaydettik. Yerli üretim bu ürünlerin en yüksek standardını sağlayacak TSI ve EN standartlarına göre tüm test ve ihtiyaç duyulan belgelendirme, sertifikasyon işlemleri ile ürünlerin iç piyasaya tedarikinin yanı sıra ihracatını da gerçekleştirmekteyiz.

Böylece demiryolu alanında yerlileşme ve millileşme çabalarını hem desteklemiş hem de ülkemize bu konuda katkı sağlamış oluyoruz.

RailwayTurkey: Sektörde uzun yıllardır varlığını sürdüren bir tedarikçisiniz. 2018 sizin için nasıl geçti?

M. Zeki Aras: Özar olarak başarılı bir yıl geçirdik. Geride bıraktığımız yıla oranla satışlarımızda %35 artış sağladık. Ekip olarak motivasyonumuzu hep yüksekte tutmayı, şirket içinde belirli sıklıktaki ve yoğun geçen toplantılarımız hemen sonrasında aldığımız stratejik kararlar ile verimli sonuçlar sağladığımız projelerimizi yürütüyoruz. Ürün portföyümüzü her geçen gün yenilikçi çözümler ile daha da genişletiyoruz.

Güçlü ve sabırlı bir ekibimiz var ve inancımız her zaman yaptığımız işlerde sağlam adımlar atarak firmamızı bir adım daha ileriye taşımak için çalışıyoruz.

RailwayTurkey: Demiryolu sektörünün gelişiminde ÖzAr Grup bu yıl hangi rolü üstlenecek?

M. Zeki Aras: Özar Grup olarak biz bu yıl da bizim için çok özel ve değerli olan Raylı sistemler sektörünün hem imalat hem de yedek parça ve bakımında ihtiyaç duyduğu garantili ve tüm standartları sağlayan ürün temin etmeyi ve teknik destek vermeyi sürdüreceğiz. Bu konuda ülkemizdeki ürün çeşitliliği ve hizmet bazında en kapsamlı çalışan firma olduğumuzu mütevazilik yapmadan açıkça ifade edebilirim. Bizzat ortaklarımız tarafından ülkemizde üretilen ve henüz üretimi olmayan özel motor parçalarını da tek yetkili temsilcisi olduğumuz OEM bazda dünya çapında bilinirliği olan firmalar ile tedarik ederek güçlü bir şekilde yolculuğumuza devam edeceğiz.

Haberi PDF Olarak İndirin

Özar Gruptan Haberler